Ez, kérem, egy magánőrültekháza!

CURRENT MOON

nem biztos, hogy ezt így akarták…

Hét évvel anyósom halála után a jelzálogbankunk is rájött, hogy megváltozott a Helyzet.

Continue reading nem biztos, hogy ezt így akarták…

pillanatkép

Continue reading pillanatkép

a laptop és a zélet

Megfojtatása következő tegnapelőttről.

Continue reading a laptop és a zélet

a macska és a laptop

A cica gazdára talált –  majdnem rögtön kettőre is, mert két ismerősünk is beleszeretett. Most, miközben ezt írom sejtésem szerint az ágyon hever finom falatokkal megtömve, és sorozatot néz.

Continue reading a macska és a laptop

Amikor Kelenföldön megállok és elgondolkozom, miért is ne várhatnám be itt a váci zónázót, megértem, ha valaki megkérdezi, hogy maradtam egyáltalán életben ilyen sokáig. -. – ”

A macska

tegnap délután sétált be a szalonba (valszeg masszíroztatni akart) és nem volt hajlandó távozni, úgyhogy most a verandánkon várja eredeti vagy új gazdáját, a kutyák és a papagáj között zsilipben.
Én meg tüsszögök és sírok.
Nagyon cuki, barátságos, szobatiszta, dorombolós, bújós, egy szót sem szólt egész este. Ha néhány napig nem jön érte a gazdája, bárki jelentkezhet érte.
Continue reading A macska

Az emberek rendesek;

a két buszmegállónyi távolság alatt, amíg felvonszoltam a cipzárjaszakadt utazótáskát a javítóba, heten szóltak, hogy a táskám nyitva, vigyázzak, el ne hagyjak valamit.
:)

tévé

Valami természetfilm megy a háttérben, éppen mormotákról beszélnek, amikor elhangzik a következő mondat:

“A kolónia tagjai túl jól ismerik a helyüket a rangsorban, hogy komoly támadásra készüljenek.”

Hát, addig jó.

Szép Haviár Lacika

igazából dr. Haviár László névre hallgatott, és az egyik nagylánynak udvarolt, de mivel rettenetesen piperkőc volt, a családban nagyon hamar ráragadt a “szép Haviár Lacika” név. Ami miatt pedig ilyen híres lett, az az eset, amikor (valószínűleg) a nadrágját féltve addig-addig helyezkedett a budin, amíg sikerült egészen belehelyezkednie.
Ő kiabált, a kisebb gyerekek pedig táncoltak és énekeltek körülötte, amíg meg nem érkezett a felmentő sereg: szép Haviár Lacika, beesett a budiba!

Hogy aztán a házasságból végül lett-e valami, azt nem tudom. Az emlékezet csak a fontos dolgokat őrzi meg.

braille

A nyomtatóval mindig van valami szívás.
Most éppen a 17. oldal után elkezdett hiányosan nyomtatni. De nem minden oldalon ugyanazok a betűk hiányoztak, úgyhogy a dolog bonyolultabb egy sima kalapácshibánál.
Eddig
a) megnéztük más szöveggel — az is hiányos volt.
b) kihúztuk-bedugtuk a gépbe (ez 32 tűs kábel esetén nem olyan egyszerű, mint amilyennek hangzik) — ezután elkezdett papírt követelni és valami eszetlen halandzsát nyomtatni oldalakon át, pedig semmi nem volt a nyomtatási sorban, sem az agyában (elvben)
c) leszedtük és újratelepítettük a szoftverét (LPT1 port megosztás XP alatt, valaki?)
d) és még így sem működik.

Arrghh.