Ez, kérem, egy magánőrültekháza!

CURRENT MOON

Embert tolláról

Én mindig is imádtam a töltőtollakat.

Arra nem emlékszem már, hogy melyik lehetett a legelső, de a Pistától kapott rotring azóta is megvan. Igaz, használni már nem lehet, mert a derekában rég megszakadt a menet, de ettől még nem dobom ki. Már csak azért sem, mert miután egyszer leejtettem, és megpattant a hegye, sokkal szebben írt, mint azelőtt. Volt még a piros Senator, ami csak kívül szép, de írni sem rendes állásban, sem fejjel lefelé nem ír rendesen, meg az Inoxcrome (Ágnestől), ami szépen ír, de nekem vastagon.

Mivel az interneten mindent meg lehet találni, csak azt nem, amit eredetileg kerestél volna, nemrég eljutottam egy oldalra, ahol különleges tollhegyeket mutogattak. Ott tudtam meg, hogy mennyiféle variáció van. Nem csak a vonalvastagság számít, az sem mindegy, milyenre csiszolják a hegyet, (kép itt), vagy hogy bal- esetleg jobblábas-e (kép itt). Egy nagyító meg egy erős lámpa segítségével arra is rájöttem, hogy a rotring tollam hegye a baleset óta crisp italic. 

És arra is, hogy a tollak hegye milyen egyszerűen cserélhető.

És arra is, hogy bizonyos oldalakon igény szerinti cserehegyeket lehet rendelni.

Innentől nem volt menekvés.

Két megrendelésem már megérkezett, szerencsére pont azok, amiket egymásnak szántam, úgyhogy a készletem kiegészült három Jinhao tollal, ezek közül az egyik egy 0,1 mm vékony hegyet kapott a sajátja helyett, a másik egy 30 fokban vágott ballábas, másfél milliméteres (crisp) italic kalligráf hegyet, a harmadik ugyanezt jobblábasban. Ha a többi is befut, a Senator megkapja az 1,1 milliméteres, 30 fokos, ballábas (crisp) italic kalligráf hegyet, az Inoxcrome meg ugyanezt oldalvágás nélkül.

(És mivel valszeg úgysem bírom ki, a Faber-Castell tollat is szét fogom barmolni operálni, és rakok bele egy extrafine, crisp italic, 15 fokban ballábas hegyet. Csak jöjjön meg végre.)

Most már csak színes tintákról álmodom.

Kérdés, válasz, bármi más? :)