Ez, kérem, egy magánőrültekháza!

CURRENT MOON

nyomásingadozás

Ez a tél a kazán éve, ha a bosszúságokat nézzük. Persze az is lehet, hoyg egyszerűen nem értek hozzá eléggé, ezért hiszem a normális üzemi állapotokról, hogy anomáliák. De az tény, hogy tegnap este a rendszer “hideg” állapotú nyomása leesett az addig szokásos 1,5 barról 1,2 köré, és a “fűtött” állapot nyomása felment 1,6-ről 1,8-1,9 köré. (Azóta monitorozom, ezeket az értékeket majdnem pontosan tartja.) Most vagy az extrém hideg csinálja ezt (miffenének csinyája esztet), mert tegnap megnéztem, a padláson is mínusz öt volt, vagy eldurrant a tágulási tartályunk, amit az emlegetett mínusz öt láttán gyorsan bebugyoláltam, de lehet, hogy már későn. Tartok tőle, hogy a második, mert napközben most nincs extrém hideg, de a nyomásingás alig mérséklődött (talán 0,1 bart mindkét oldalon).

Ja, mutatok még valamit. Karácsony táján amikor korábban vacakolt a rendszer, lementem a pincébe (amióta itt lakunk, lassan tíz éve, még nem merészkedtem le), és ezt láttam.

Azóta sem tudom, hogy ez mit mér, de békésen jelzi, hogy akármi is az, a nyomása 6-6,5 bar között ingadozik. Lehet, hogy az ivóvízhálózat nyomása, de szeretném, ha nem az lenne, mert annak túúúúúúl magas. Ötletek? 

6 hozzászólás 'nyomásingadozás'

 1. ezerszin says:

  üzenik az okosok

 2. ezerszin says:

  ÓÓÓ, hogyne. Vízóra, és 10-ig jó a nyomás. :-)

 3. ezerszin says:

  Hogy 10 milyenmértékegységig, azt ne kérdezd, plíz.

  • Laura says:

   Bar-ig, (az óra kilopond per négyzetcentire van kalibrálva, de az lényegében ugyanaz) de az üzemi nyomásnak nem illik meghaladnia hatot, mert például a bojler biztonsági szelepe afelett ereszteni kezdi a vizet :(

Kérdés, válasz, bármi más? :)