Ez, kérem, egy magánőrültekháza!

CURRENT MOON

a macska és a laptop

A cica gazdára talált –  majdnem rögtön kettőre is, mert két ismerősünk is beleszeretett. Most, miközben ezt írom sejtésem szerint az ágyon hever finom falatokkal megtömve, és sorozatot néz.

A friss balhét a laptop képviseli. Muszáj volt újratelepíteni, mielőtt felteszem rá a MemoQ diáklicenszet, úgyhogy a szokásos módszerrel el is kezdtük – partíció törlése, új partíció… és idáig jutottunk. Ugyanis két rendszerpartíciót töröltünk, egy windowsosat és egy nem használt linuxosat. Amik nem egyformára voltak formázva. És a win telepítő (teljes joggal) közölte, hogy ő itt nem csinál új partíciót, menjünk haza.

Kapkodtunk fűhöz-fához, Hiren’s boot CD-hez, azon van mini winXP. (Keríts egy pendrive-t, szedd le a boot CD-t, meg a Rufus nevű progit ami bootolható pendrive-t csinál, stb.) Mini winXP kék halállal kifagy. (Túl új neki a hardver.) DOS alapú partíciómágusok vagy nem indulnak el, vagy parancssorosok. Arrrgh.

Fogtunk egy sima DOS-os pendrive-t, arról bootolva elindítottuk a PQ8-at, ami rögtön azzal fogadott, hogy ilyen meg ilyen hibák vannak a partíciós táblában, akarjuk-e javítani. Akartuk. Ezek után a PQ8 a lemez helyett egy “partition table error #120 found” üzenetet írt ki, és most aztán igazán se kép,  se hang, most már sehogy sem bootol sehova.

Este egy ismerős segítségével kivesszük a winchestert a gépből, és egy másik gépre akasztva megpróbáljuk megjavitani. Imádkozzatok

.

 

Kérdés, válasz, bármi más? :)