Ez, kérem, egy magánőrültekháza!

CURRENT MOON

nem biztos, hogy ezt így akarták…

Hét évvel anyósom halála után a jelzálogbankunk is rájött, hogy megváltozott a Helyzet.

És kiküldött a 2010-es hagyatékátadó végzésre egy dörgedelmet, hogy harminc napon belül, de inkább mostazonnal, különben. (Mellesleg, majdnem napra pontosan az évfordulón.)

Mivel Cs állagot, B. haszonélvezetet örökölt, Cs adósból zálogkötelezett lesz, B pedig zálogkötelezettből haszonélvező. Adós, az én maradok egyedül. Két adós és egy zálogkötelezett helyett marad tehát nekik egy adós és egy zálogkötelezett. Tudom, a végereményt tekintve jóformán édesmindegy, de azért most elég WTF arccal nézek.

Főleg, hogy ezért egy kazal ilyen meg olyan közjegyzői közhiteles közillemhely papírokat kell benyújtanunk megint, beleértve a hiteles meghatalmazást, hogy én, az Adós, képviselhetem a férjemet, a Zálogkötelezettet. Ami csak azért vicces (haha), mert közben a saját adatlapjuk, amin az összesített havi jövedelem mellett az összesített bugyiméretemet is elkérik (jó, ezt csak akkor kellene meganom, ha új hitelt akarnék), kéttanús. Szabál, szabál, embert zabál.

Amúgy meg ülök és gépelek egész nap, hogy hétfőre, amikor munkába állok megint, kész legyen ez a mmmpffh hfffh mmm) könyv is. Ezvan. :)

Kérdés, válasz, bármi más? :)